Sprzęt gastronomiczny

Sprzęt gastronomiczny
4.8 (95.56%) 9 ocen

Opisy sprzętu gastronomicznego stanowią sedno istnienia naszego bloga, toteż nic dziwnego, że w szczególny sposób polecamy Państwu przede wszystkim artykuły zgrupowane w tej kategorii. Postaramy się tu pisać rzeczy mogące być merytorycznym wsparciem dla osób prowadzących własny lokal gastronomiczny, ale i dla tych, którzy po prostu chcą wiedzieć możliwie dużo o kuchni i jej wszelakich tajnikach. Miłej lektury!

 

Produkcja lodów z urządzeniami Telme

Chyba każda osoba, zaangażowana w profesjonalne prowadzenie kawiarni lub lodziarni, zadaje sobie regularnie pytanie o to, jak najefektywniej zorganizować proces produkcji lodów. Polskę ogarnęła prawdziwa „lodowania” i tanie, niezdrowe lody zdają się być coraz częściej wypierane przez ich droższe, zdrowsze, rzemieślnicze odpowiedniki.

Jakie ekspresy do kawy są na rynku?

Z pewnością jest wiele osób, które nosząc się z zamiarem zakupu ekspresu do kawy w pierwszej kolejności przeżywają dylemat, jaki rodzaj tego urządzenia wybrać. Trzeba uświadomić sobie, jakie ekspresy są warte zakupu. Wiedza ta pozwoli nam właściwie podjąć decyzję co do zakupu naszego urządzenia!

O elektrycznych taboretach grzewczych słów kilka…

Prawidłowe funkcjonowanie kuchni restauracyjnej, hotelowej, stołówkowej czy też innych obiektów zbiorowego żywienia, w ogromnej mierze uzależnione jest od wykorzystania elektrycznych taboretów grzewczych. Urządzenia tego typu ułatwiają przygotowywanie posiłków. Pora je poznać, aby w przyszłości móc wybrać właściwy.

Technika chłodnicza i mroźnicza

Urządzenia chłodnicze i mroźnicze są jedną z najważniejszych branż w profesjonalnym wyposażeniu obiektów gastronomicznych. Wszelkie urządzenia mroźnicze i chłodnicze mają bardzo wielkie znaczenie ekonomiczne ale także zdrowotne, ponieważ zabezpieczają produkty żywnościowe przed zepsuciem.

Wilki czyli “większe” młynki do mięsa

Maszyny do mielenia mięsa wykorzystywane są zarówno w domu, jak i w zakładach gastronomicznych takich jak restauracje, stołówki szkolne, cukierniach i piekarniach oraz wielkich zakładach przetwórstwa spożywczego (w zakładach masarskich, zakładach przetwórstwa owoców). Pora zbadać bliżej ten interesujący temat.